iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Stappenplan huis verkopen

Alle stappen van het verkoopproces van een huis

Welke stappen moet je allemaal doorlopen bij het verkopen van mijn huis? Dit vragen veel mensen zich af. Om die reden biedt iQ Makelaars Zwolle je een overzicht van alle stappen die worden doorlopen tijdens het verkopen van een huis. Ons specialistische en enthousiaste makelaarsteam ondersteunt en begeleid je graag tijdens het gehele verkoopproces. 

Neem gerust contact op

Stappenplan huis verkopen

Stap 1: Gratis waardebepaling huis

De eerste stap bij het verkopen van je woning is dat je erachter komt hoeveel jouw huis waard is. Wij bieden als makelaar uit Zwolle een gratis waardebepaling aan, waarin wij vrijblijvend advies geven over de waarde van jouw huis. Je ontvangt deze waarde indicatie binnen 48 uur. Bij een waardebepaling stellen wij vast voor welke prijs jouw huis het best op de markt gezet kan worden. Dit wordt vastgesteld aan de hand van recent verkochte huizen, soortgelijke huizen, kadaster onderzoek en een Calcasa rapportage. Wil jij weten wat de marktwaarde van jouw huis is?

Vraag een gratis waardebepaling aan

Stap 2: Verzamelen van alle relevante stukken

De tweede stap van het verkoopproces is het verzamelen van alle relevante documenten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de authentieke papieren die je hebt gekregen bij het kopen van je woning. Daarnaast worden ook belangrijke stukken met betrekking tot verbouwingen hierbij meegenomen. Nieuwe verbouwingen of aanbouwingen staan namelijk niet in de originele documenten. Deze zijn pas later aan de woning toegevoegd. Bovendien wordt onze gratis waardebepaling, de eerste stap van stappenplan huis verkopen, als documentatie opgeslagen. Wil je meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op

Huis verkopen stappen

Stap 3: Stylingadvies en professionele fotografie

De derde stap van het stappenplan huis verkopen is het stylingadvies en het maken van professionele foto's. Bij de verkoop van een huis zijn foto's heel erg belangrijk. Door de foto's krijgt men namelijk een eerste indruk. Die eerste indruk moet altijd goed zijn om te voorkomen dat men al niet meer geïnteresseerd is. Voor goede foto's moet het huis wel netjes en opgeruimd zijn. Een rommelig huis schrikt vaak af. Daarom biedt iQ Makelaars Zwolle naast professionele foto's ook stylingadvies aan voor de verkoop van je woning. De presentatie is namelijk essentieel bij het verkopen van je huis.

Neem gerust contact op

Stappenplan huis verkopen stap 4: Verkoopplanning huis

Na het maken van professionele foto's maakt iQ Makelaars Zwolle een verkoopplanning voor jouw huis. Voorafgaande stappen waren ook stappen van het verkoopproces, maar bij de verkoopplaning wordt er nagedacht over zaken zoals: wanneer moeten we campagnes draaien en wanneer moeten we een open huis plannen. Bij de vierde stap van het verkoopproces wordt samen met jou gekeken naar welke middelen jij graag wilt inzetten en wordt er gekeken naar jouw verwachtingen tijdens het proces van het verkopen van jouw woning. iQ Makelaars Zwolle stemt de verkoopplanning af op jouw wensen en behoeften. Hierdoor gaan wij samen met jou altijd voor het beste resultaat. 

Stap 5: Inzetten van marketing, aandacht voor je huis

Nadat iQ Makelaars Zwolle samen met jou een verkoopplaning heeft gemaakt, kunnen wij aftrappen met onze zogeheten iQ Marketingboost. Wij zetten verschillende kanalen in om jouw huis onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Wij plaatsen jouw woning op kanalen zoals bijvoorbeeld Funda, Pararius, Google et cetera.  Wij weten dat Funda bijvoorbeeld voor 70% van alle online aandacht zorgt. Om die reden bieden wij een toppositie op Funda aan. Naast het plaatsen van jouw woning op verschillende belangrijke websites kunnen wij ook bepaalde campagnes aanbieden die nog meer aandacht genereren voor jouw huis. Denk hierbij aan social media campagnes of Google campagnes. Op deze manier krijgt jouw huis de aandacht die het verdient!

Meer informatie

Stap 6: Open huis & bezichtigingen

De zesde stap van het stappenplan huis verkopen is het organiseren van een open huis en het doen van bezichtigingen. Bezichtigingen geven de klant een bepaald gevoel bij een huis. In de praktijk ziet iQ Makelaars Zwolle dat mensen die een huis bezichtigd hebben meestal eerder geneigd zijn het huis te kopen voor bovendien een hogere prijs dan dat zij oorspronkelijk in gedachten hadden. Bij een open huis daarentegen komen mensen vaker kijken om te zien hoe de binnenkant van het huis eruitziet. Desondanks zijn mensen die een open huis bezoeken ook vaak eerder geneigd om tot koop over te gaan. 

Neem gerust contact op

Verkoopproces huis

Stap 7: Onderhandelen en opstellen koopovereenkomst huis

Als de koper een openingsbod heeft gedaan, maken wij een inschatting op welk bedrag zij maximaal willen of kunnen eindigen. Dit doen wij door alle drijfveren van de koper in kaart te brengen en aan de hand daarvan kunnen wij zo'n inschatting maken. iQ Makelaars Zwolle overlegt samen met je wat jij van het bod vindt. Zo regelen wij dat je de beste prijs voor jouw woning krijgt!

Als de koper heeft getekend voor het kopen van jouw huis, is deze koper pas 3 dagen na het tekenen van de koopovereenkomst definitief gebonden aan het huis. Om die reden stelt iQ Makelaars Zwolle binnen 48 uur na overeenstemming een juridisch waterdichte koopovereenkomst op.  Wij houden namelijk al rekening met zaken die zich eventueel voor kunnen doen, maar waar geen zicht op is. 

Stap 8: Opleverinspectie woning

Nadat de koopovereenkomst is getekend en de bedenktijd is verstreken is de verkoop definitief. Dan komt stap 8 van het stappenplan huis verkopen aan de orde. Voordat we naar de notaris gaan plannen we een opleverinspectie bij de woning. De meterstanden worden vastgelegd zodat u hiermee uw energiecontracten kunt opzeggen. De opleverinspectie is onderdeel van de overdracht. De koper en verkoper kunnen zo controleren of het wordt opgeleverd, zoals afgesproken.

Neem gerust contact op

Stap 9: Levering bij de notaris

Dan is het eindelijk zover. De negende stap van het stappenplan huis verkopen. De levering bij de notaris. iQ Makelaars Zwolle is hier vanzelfsprekend ook bij aanwezig om er zeker van te zijn dat je de juiste akte ondertekent. Wij willen namelijk niet dat je iets tekent waar je eigenlijk niet achterstaat. Tot slot overhandig je de sleutels aan de koper. Vanaf dat moment is de koper officieel eigenaar van de woning.

Stap 10: Nazorg door iQ Makelaars Zwolle indien nodig

De laatste stap van het stappenplan bij de verkoop van jouw woning. De stap van de eventuele nazorg. Mochten er verborgen gebreken zijn of achteraf discussies ontstaan, dan biedt iQ Makelaars Zwolle de nazorg die daarvoor nodig is. Onze juridische afdeling staat met raad en daad aan jouw zijde. Wij gaan namelijk voor 100% tevreden klanten. Jij hoort daar zeker bij. Uiteraard zonder extra kosten. Je krijgt 100% service!

Neem gerust contact met ons op

Weten wat wij voor je kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool