Nieuws

Starters meer kans op de Zwolse woningmarkt

Voor starters op de woningmarkt kan het de laatste jaren best lastig zijn om een woning te vinden. Doordat de prijzen flink blijven stijgen, is het ook voor mensen met een lager inkomen bijna onmogelijk om in Zwolle een huis te kopen. De gemeente Zwolle komt daarom met een maatregelenpakket. 

De gemeente stelt een aantal maatregelen op samen met bouwers, ontwikkelaars, makelaars, beleggers en woningcorporaties. In samenwerking is er een pakket aan maatregelen samengesteld die bestaan uit:  

-       De koper moet zelf drie jaar in de woning blijven wonen;

-       De woning mag niet direct na aankoop worden doorverkocht;

-       De afspraken tussen de woningmarktpartners om de maatregelen voor heel Zwolle toe te kunnen passen;

-       De regels voor het verbouwen van een woning naar meerdere kleine woningen.

Volgens wethouder Ed Anker is het van belang om inspanning te blijven leveren om te zorgen voor voldoende betaalbare woningen maar dat ze ook betaalbaar blijven. Het moet een aantrekkelijke woonstad zijn voor iedereen. Ook starters en mensen met een lager inkomen moeten een goede woning kunnen vinden in Zwolle. Er moeten daarom extra woningen worden gebouwd. 

Bron: Indebuurt Zwolle

15 oktober 2020

21 oktober 2020 Meer
Starters kunnen een woning kopen in Zwolle

Er komen extra maatregelen om starters en mensen met weinig geld een kans te bieden op een woning. Samen met bouwers, ontwikkelaars, makelaars, beleggers en woningcorporaties heeft de gemeente Zwolle afspraken gemaakt. Deze afspraken moeten zorgen dat daardoor starters en mensen met laag inkomen weer een woning kunnen kopen.

Om de krapte op te lossen, komt er een zelfbewoningsplicht voor alle nieuwbouw in Zwolle. Het gaat om koopwoningen met een prijs tot 260.000 euro en huurwoningen tot 850 euro. De koper/huurder is verplicht om minimaal vijf jaar zelf in de woning te wonen. Daarna is hij/zij verplicht het te verhuren/verkopen aan iemand die er zelf gaat wonen. 

Bron: Zwolle.nu

20 augustus 2020 Meer
Ultiem vakantiegevoel gecreƫerd in Zwolle

Zwolle krijgt compleet haar eigen vakantiegebied. VanWonen ontwikkelt 81 woningen in Duinzijde, om de hoek bij de Milligerplas. Dit grenst direct aan het duingebied. De nieuwe woningbouw krijgt de naam Breezicht. 

Het zal aan de noordzijde van Stadshagen zijn, grenzend aan de Mastenbroekenpolder en Milligerplas. Hier komt natuur, water en het duingevoel samen. Gelukkig ligt de drukte om de hoek want de wijk ligt aan de rand van Zwolle. 

Geïnteresseerde worden in de eerste fase van het proces gevraagd naar suggesties en behoeftes voor wellicht toekomstige bewoners. Zo kan er gekeken worden waar behoefte aan is. Het werkt ook met een puntensysteem. Hoe meer suggesties je biedt, hoe hoger je bonuspunten. Hierdoor heb je meer kans op de toewijzing van een woning.   

Naar verwachting gaan de woning half september in de verkoop. 

Bron: Indebuurt Zwolle

20 augustus 2020 Meer
Een niet-duurzame woning zal straks veel gaan kosten

Woningzoekers die een niet-duurzaam huis willen kopen, krijgen vanaf augustus geen volledige hypotheek meer bij de Triodos. Dit zou kunnen veranderen wanneer ze investeren in de isolatie van hun huis. 

Energielabel van C of lager, hiermee kunnen huizenkopers straks maar 90 procent van de woningwaarde lenen bij de bank. Verder ligt het bedrag op huizenkopers op basis van hun inkomen kunnen lenen, 10 procent lager dan normaal. 

Op korte termijn verwacht de bank een kantelpunt op de woningmarkt. “De kwaliteit van een woning zal dan veel belangrijker worden voor de woningprijs. Ook de energieprestaties zullen dan veel beter worden weerspiegeld."

Bron: RTL Nieuws

20 augustus 2020 Meer
Starters kunnen nu ook een woning kopen in Zwolle

Om starters en mensen met een lager inkomen een grotere kans te bieden op een woning, komen er extra maatregelen. Samen met bouwers, ontwikkelaars, makelaars, beleggers en woningcorporaties heeft de gemeente Zwolle afspraken gemaakt. Deze afspraken moeten zorgen voor starters en mensen met een lager inkomen dat zij ook een woning kunnen kopen.

Om de krapte op te lossen, komt er een zelfbewoningsplicht voor alle nieuwbouw in Zwolle. Het gaat om koopwoningen met een prijs tot 260.000 euro en huurwoningen tot 850 euro. De koper/huurder is verplicht om minimaal vijf jaar zelf in de woning te wonen. Daarna is hij/zij verplicht het te verhuren/verkopen aan iemand die er zelf gaat wonen. 

Bron: Zwolle.nu

11 juni 2020 Meer
Lockdown schaadt huizenmarkt niet

Onderzoek van NVM-dochteronderneming Brainbay laat zien dat de huizenmarkt weinig schade ondervindt van de lockdown. Het verkoopaantal lag afgelopen week zelfs 23 procent hoger dan het weekgemiddelde van voor de corona maatregelen.

Ook bij iQ Makelaars merken we dat de lockdown de huizenmarkt niet schaadt. De hypotheekrente is nog steeds laag, dus een woning kopen blijft een goede investering. Er staan nu meer woningen te koop dan een jaar terug. Het gaat om een stijging van 1,4 procent. Als koper heb je meer kans om te slagen.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat woningen nu sneller worden verkocht dan een jaar geleden. Gemiddeld staat een woning nu 29 dagen te koop, terwijl dat een jaar geleden nog 42 dagen was.

Bij iQ Makelaars gaan alle werkzaamheden gewoon door met de richtlijnen van de RIVM in acht genomen. De open huizen maken veelal plaats voor individuele of virtuele bezichtigingen.

 

Bron: Nu.nl

20 mei 2020 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

Grote Kerkplein 14
8011 PK Zwolle

038 - 2001900

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

zwolle@iqmakelaars.nl