Nieuws

Woningprijzen stijgen inmiddels minder hard in Zwolle

Volgens Rodenburg Makelaars zijn de woningprijzen in Zwolle minder hard gestegen dan voorgaande jaren. De prijsstijgingen lagen in het afgelopen kwartaal lager dan in 2018.

Woningkopers betalen in Zwolle in het derde kwartaal van dit jaar gemiddeld vijf procent meer dan het jaar ervoor. Dit is veel langer dan in 2017 of 2018, toen de prijzen van woningen nog gemiddeld stegen met 10 procent.

De verwachten zijn dat de prijzen in de Overijsselse hoofdstad gematigd blijven groeien. Naar alle waarschijnlijkheid komt dit door het contrast tussen de huizenprijzen in Zwolle en de prijzen in de omliggende gemeenten inmiddels te groot is geworden. 

Bron: Indebuurt Zwolle

05 december 2019 Meer
De gemiddelde huizenprijs in Zwolle

De nieuwe huizenprijzen zijn weer gepresenteerd door de NVM. Hierdoor kan er gekeken worden hoe Nederland en specifiek Zwolle ervoor staan qua prijs. 

De huizenprijzen blijven echter nog stijgen in de regio Zwolle. De gemiddelde verkoopprijs is wel ten opzichte van afgelopen jaar gestegen met 6,1 procent. Dit zit wel onder het landelijk gemiddelde van 7,2 procent. 

In Zwolle betaal je gemiddeld 276.000 euro voor een huis. Het landelijk gemiddelde is de prijs van 313.000 euro. Het is dus gunstig in Zwolle. Daarnaast zijn hoekwoningen het populairst onder de woningen. Het minst populair zijn de appartementen.

Bron: Indebuurt Zwolle

14 november 2019 Meer
Middelgrote steden ook te maken met verhitte woningmarkt

Uit onderzoek van de Hypotheker blijkt dat de woningmarkt kalmeert, echter begint de verhitting pas net in de middelgrote steden. 

In het derde kwartaal van het afgelopen jaar werd tien procent meer aan hypotheken afgesloten dan het jaar ervoor in dezelfde periode. Voor middelgrote steden gaat dit niet op. De huizenprijzen stijgen minder hard en het woningaanbod op Funda is toegenomen met 3 procent. 

In zowel middelgrote steden als populaire steden buiten de Randstad daalde het aantal transacties. In Leeuwarden, Eindhoven en Zwolle is er een daling van meer dan 5 procent. In Groningen zelfs 11,1 procent. Hiermee is te zien dat het probleem zich verschuift naar middelgrote steden. 

Bron: RTL Nieuws

29 oktober 2019 Meer
Weezenland-Noord in Zwolle gaat veranderen vanaf 2021

Tegenover het provinciehuis komt er een nieuwbouwwijk:Weezenlanden-Noord. De wijk zal een flinke metamorfose ondergaan. Er komen vijfhonderd diverse soorten woningen.

Nijhuis Bouw en Explorius Vastgoedontwikkeling gaan samenwerken als partners om de ontwikkelingen in het gebied te gaan realiseren. Naar verwachting zal de sloop van de eerste flats plaatsvinden in 2021. 

Water staat centraal in de planning met een groene opzet. Er komen in het hoogste gebouw duurdere appartementen, penthouses en parkeergarages. Er zullen daarnaast op de begane grond nog commerciële ruimten komen,zoals een koffiecorner of kinderopvang. 

Naar verwachting wordt het eerste complex opgeleverd in 2023. 

Bron: De Stentor

01 oktober 2019 Meer
Zwolle steeds populairder

Op basis van de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek(CBS) , blijkt dat Zwolle in trek is als woonstad, als je kijkt naar de groei van het afgelopen halfjaar.

Het inwonersaantal is behoorlijk gestegen volgens het CBS. In vergelijking met vorig jaar zijn er 601 inwoners bijgekomen, met een stijging van 0,47 procent t.o.v. 1 januari 2019. In totaal wonen er nu 128.098 inwoners in Zwolle.

Volgens het CBS komt de stijging doordat er meer immigranten naar Nederland kwamen in het afgelopen halfjaar.

Bron: Indebuurt Zwolle

05 september 2019 Meer
Haast op de woningmarkt

Er zijn strakke deadlines op de huizenmarkt. Wie op dit moment op zoek is naar een huis, had nog nooit zo weinig tijd om te beslissen.  Woningen staan gemiddeld slechts zes weken te koop voor er een akkoord is, blijkt uit cijfers van Dynamis, koepelorganisatie voor vastgoedondernemers.

In vergelijking met het afgelopen jaar, is een huis gemiddeld een week eerder verkocht. Zwolle scoort hierbij op plek 1. Hier is de verkoop het allersnelst met een verkoopbord dat maar drie weken in de tuin staat.

De gemiddelde verkooptijd voor een huis is 42 dagen en de mediaan voor Nederland is 307.000 euro. Bij een appartement is de mediaan 3525 euro per vierkante meter, bij een woonhuis is dat 2550 euro per vierkante meter.

Bron: RTL Nieuws

15 augustus 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

Grote Kerkplein 14
8011 PK Zwolle

038 - 2001900

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

zwolle@iqmakelaars.nl