Nieuws

Haast op de woningmarkt

Er zijn strakke deadlines op de huizenmarkt. Wie op dit moment op zoek is naar een huis, had nog nooit zo weinig tijd om te beslissen.  Woningen staan gemiddeld slechts zes weken te koop voor er een akkoord is, blijkt uit cijfers van Dynamis, koepelorganisatie voor vastgoedondernemers.

In vergelijking met het afgelopen jaar, is een huis gemiddeld een week eerder verkocht. Zwolle scoort hierbij op plek 1. Hier is de verkoop het allersnelst met een verkoopbord dat maar drie weken in de tuin staat.

De gemiddelde verkooptijd voor een huis is 42 dagen en de mediaan voor Nederland is 307.000 euro. Bij een appartement is de mediaan 3525 euro per vierkante meter, bij een woonhuis is dat 2550 euro per vierkante meter.

Bron: RTL Nieuws

15 augustus 2019 Meer
Nieuwe sociale huurwoningen in Zwolle

In Breezicht- Zuid in Zwolle worden binnenkort 39 duurzame sociale huurwoningen gebouwd, vlak bij de Miligerplas. Woningcorporatie Woningstichting SWZ zal hier gloednieuwe huizen gaan realiseren.

Aan de ‘Rand’ van het deelgebied Breezicht-Zuid komen 26 woningen en aan ‘Wadi’ komen er 11 woningen. De huizen zullen allemaal zeer goed geïsoleerd worden en voorzien van balansventilatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Hierdoor zullen de woningen zo duurzaam mogelijk zijn.

Op dit moment worden de plannen voor de woningen en het gebied verder uitgewerkt. Voor nu zal staat de start gepland voor het vierde kwartaal van 2019.

Bron: Indebuurt Zwolle

01 augustus 2019 Meer
Woningmarkt in Oost-Nederland koelt langzaam af

De huizenmarkt in Oost-Nederland lijkt weer iets af te koelen. De makelaarsvereniging geeft aan dat in het 2e kwartaal van 2019 de gemiddelde verkoopprijs van een huis met ruim 7 procent is gestegen. Er zijn duidelijke verschillen in de gemiddelde aankoopprijs te zien in Oost-Nederland. In de regio Zwolle kost een koophuis gemiddeld 275.000 euro. 

In veel regio's lijkt de woningmarkt nu af te koelen: de prijzen stijgen minder hard, het aanbod neemt toe en er wordt meer verkocht. In Lelystad en omgeving is het aantal verkochte huizen het hardst omhoog gegaan, in Zwolle is dit juist met 15 procent afgenomen. De makelaarsvereniging noemt het algemene beeld van de woningmarkt positief, maar de krapte is nog steeds groot. 

Bron: De Stentor

18 juli 2019 Meer
Zwolle gaat voor 20.000 huizen in 20 jaar

Zwolle is een erg populaire stad en blijft maar groeien qua inwoners. Maar door de groeiende stad wordt het erg lastig om voor starters en middeninkomens een betaalbare woningen te vinden. Deze groep moet steeds vaker uitwijken buiten de stad vanwege de schaarste en de huizenprijzen. 

Om deze redenen moet de stad Zwolle inzetten op 20.000 extra woningen in de komende 20 jaar. Dit bepleit een werkgroep namens de Zwolse woningbouwpartij.

Taskforce Versnelling Woningbouw stelt dat er zeker mogelijkheden zijn om de stad uit te breiden maar dat niet gelijk betekent dat er ook ruimtebeslag groeit. Met name in de schil rondom in het centrum zijn er nog mogelijkheden. Voornamelijk in de hoogbouw. Zo om te voorkomen dat de starters en de middeninkomens straks niet meer in de stad wonen.

Bron: AD

02 juli 2019 Meer
Als single met modaal inkomen weinig kans op woningmarkt Zwolle

Als single persoon met een modaal inkomen maak je tegenwoordig weinig kans meer op de woningmarkt in Zwolle. De Hypotheker bekeek welk aanbod er geschikt is voor mensen met een modaal inkomen (éénverdiener). Ze gaan hierbij uit van een inkomen van ongeveer €37.000 bruto per jaar. Met dit bedrag kan er maar een hypotheek worden aangevraagd voor €165.000 euro. Voor het aanbod voor deze groep mensen kijkt de Hypotheker naar woningen in Zwolle die te koop staan voor €150.000 of minder. Dit zijn er in mei 2019, op het moment van kijken welgeteld 2. 

De huizen die voor deze prijs op Funda staan zijn beide appartementen. Een daarvan bestaat uit één kamer van 39 vierkante meter en deze staat te koop voor €129.000 kosten koper. Als het budget iets omhoog geschroefd wordt maakt de single persoon met het modale inkomen iets meer kans. Dan staan er 8 woningen te koop tussen de €150.000 en €175.000. Dan moet je dus wel heel veel geluk hebben met het krijgen van een hogere hypotheek en mazzel met het bieden op de woning. Het is dus heel erg lastig om als single met een modaal inkomen een woning aan te kopen in Zwolle, maar nog niet compleet onmogelijk.

Bron: Indebuurt

 

06 juni 2019 Meer
Stationsplein Zwolle voor een jaar afgesloten

Vanaf 16 mei 2019 is het stationsplein in Zwolle voor de periode van een jaar afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het is een grote bouwput. De Westerlaan, Oosterlaan en de Terborchstraat zijn vanaf deze datum doodlopende straten. Voetgangers en fietsers hoeven zich geen zorgen te maken: voor hen blijft het station wel gewoon bereikbaar.

De reden voor de afsluiting is de bouw van een enorme fietsenstalling onder de grond, en ook de herinrichting van het stationsplein. Na het voorjaar van 2020 zal het plein weer open gaan voor gemotoriseerd verkeer. Tot die tijd is het omrijden.

Bron: Indebuurt Zwolle

 

 

16 mei 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

Grote Kerkplein 14
8011 PK Zwolle

038 - 2001900

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

zwolle@iqmakelaars.nl