Nieuws

Zwolle in top vijf van beste steden om te wonen

Uit een ranglijst van grote Nederlandse gemeenten, die is uitgebracht door vastgoedadviseur JLL, blijkt Zwolle in de top vijf te staan. 

In de ranglijst vergeleek JLL 84 Nederlandse gemeenten met meer dan 50.000 inwoners. Er is in de ranglijst gekeken naar demografische groei, de prijzen van woningen, veiligheid en bereikbaarheid. Het doel van de ranglijst is om te onderzoeken welke steden interessant zijn voor beleggers. 

Amsterdam heeft de eerste plek weten te bemachtigen in de zogenoemde Residential Ranking 2020. Dit komt vooral door de economische groei, bereikbaarheid en aantal voorzieningen. Utrecht, Delft en Amersfoort komen op de tweede, derde en vierde plek te staan. Zwolle is op plek vijf gekomen door de positieve economische ontwikkelingen en vooruitzichten. 

Bron: Indebuurt Zwolle

21 februari 2020 Meer
Huishoudens hadden meer te besteden in derde kwartaal

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hadden huishoudens in het derde kwartaal van dit jaar 1,7 procent meer te besteden in vergelijking met het jaar ervoor. Zelfstandigen en werknemers hadden beiden een stijgend inkomen.

Voor werknemers steeg de totale beloning met 4 procent. De voornaamste reden is om dat mensen meer uren hebben gewerkt. De cijfers zijn gecorrigeerd voor de prijsstijgingen van producten om te komen tot het inkomen dat huishoudens daadwerkelijk kunnen uitgeven. 

Bron: NU.nl

21 januari 2020 Meer
Aan de rand van Zwolse binnenstad nieuwe eengezinswoningen

Op een unieke plek in Zwolle komt er een bijzonder project van woningcorporatie Openbaar Belang. Het betreft mooie eengezinswoningen met een tuin en parkeerplek. Alle woningen zullen sociale huurwoningen worden.

De woningen komen bij het voormalige ziekenhuisterrein, direct naast het centrum aan de nieuwe straten Thoden van Velzenstraat en het Goltspad. Het betreft 23 sociale huurwoningen van drie woonblokken. Dit wordt gerealiseerd door Klokgroep/Novaform. 

De woningen zullen van alle gemakken zijn voorzien en daarbij ook nog duurzaam en energiezuinig. Hierin zijn de stookkosten laag en in een aangenaam woonklimaat.

De woningen zullen na de zomer 2020 worden opgeleverd. 

Bron: Webblog Zwolle

03 januari 2020 Meer
Woningprijzen stijgen inmiddels minder hard in Zwolle

Volgens Rodenburg Makelaars zijn de woningprijzen in Zwolle minder hard gestegen dan voorgaande jaren. De prijsstijgingen lagen in het afgelopen kwartaal lager dan in 2018.

Woningkopers betalen in Zwolle in het derde kwartaal van dit jaar gemiddeld vijf procent meer dan het jaar ervoor. Dit is veel langer dan in 2017 of 2018, toen de prijzen van woningen nog gemiddeld stegen met 10 procent.

De verwachten zijn dat de prijzen in de Overijsselse hoofdstad gematigd blijven groeien. Naar alle waarschijnlijkheid komt dit door het contrast tussen de huizenprijzen in Zwolle en de prijzen in de omliggende gemeenten inmiddels te groot is geworden. 

Bron: Indebuurt Zwolle

05 december 2019 Meer
De gemiddelde huizenprijs in Zwolle

De nieuwe huizenprijzen zijn weer gepresenteerd door de NVM. Hierdoor kan er gekeken worden hoe Nederland en specifiek Zwolle ervoor staan qua prijs. 

De huizenprijzen blijven echter nog stijgen in de regio Zwolle. De gemiddelde verkoopprijs is wel ten opzichte van afgelopen jaar gestegen met 6,1 procent. Dit zit wel onder het landelijk gemiddelde van 7,2 procent. 

In Zwolle betaal je gemiddeld 276.000 euro voor een huis. Het landelijk gemiddelde is de prijs van 313.000 euro. Het is dus gunstig in Zwolle. Daarnaast zijn hoekwoningen het populairst onder de woningen. Het minst populair zijn de appartementen.

Bron: Indebuurt Zwolle

14 november 2019 Meer
Middelgrote steden ook te maken met verhitte woningmarkt

Uit onderzoek van de Hypotheker blijkt dat de woningmarkt kalmeert, echter begint de verhitting pas net in de middelgrote steden. 

In het derde kwartaal van het afgelopen jaar werd tien procent meer aan hypotheken afgesloten dan het jaar ervoor in dezelfde periode. Voor middelgrote steden gaat dit niet op. De huizenprijzen stijgen minder hard en het woningaanbod op Funda is toegenomen met 3 procent. 

In zowel middelgrote steden als populaire steden buiten de Randstad daalde het aantal transacties. In Leeuwarden, Eindhoven en Zwolle is er een daling van meer dan 5 procent. In Groningen zelfs 11,1 procent. Hiermee is te zien dat het probleem zich verschuift naar middelgrote steden. 

Bron: RTL Nieuws

29 oktober 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

Grote Kerkplein 14
8011 PK Zwolle

038 - 2001900

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

zwolle@iqmakelaars.nl