Nieuws

Weezenland-Noord in Zwolle gaat veranderen vanaf 2021

Tegenover het provinciehuis komt er een nieuwbouwwijk:Weezenlanden-Noord. De wijk zal een flinke metamorfose ondergaan. Er komen vijfhonderd diverse soorten woningen.

Nijhuis Bouw en Explorius Vastgoedontwikkeling gaan samenwerken als partners om de ontwikkelingen in het gebied te gaan realiseren. Naar verwachting zal de sloop van de eerste flats plaatsvinden in 2021. 

Water staat centraal in de planning met een groene opzet. Er komen in het hoogste gebouw duurdere appartementen, penthouses en parkeergarages. Er zullen daarnaast op de begane grond nog commerciële ruimten komen,zoals een koffiecorner of kinderopvang. 

Naar verwachting wordt het eerste complex opgeleverd in 2023. 

Bron: De Stentor

01 oktober 2019 Meer
Zwolle steeds populairder

Op basis van de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek(CBS) , blijkt dat Zwolle in trek is als woonstad, als je kijkt naar de groei van het afgelopen halfjaar.

Het inwonersaantal is behoorlijk gestegen volgens het CBS. In vergelijking met vorig jaar zijn er 601 inwoners bijgekomen, met een stijging van 0,47 procent t.o.v. 1 januari 2019. In totaal wonen er nu 128.098 inwoners in Zwolle.

Volgens het CBS komt de stijging doordat er meer immigranten naar Nederland kwamen in het afgelopen halfjaar.

Bron: Indebuurt Zwolle

05 september 2019 Meer
Haast op de woningmarkt

Er zijn strakke deadlines op de huizenmarkt. Wie op dit moment op zoek is naar een huis, had nog nooit zo weinig tijd om te beslissen.  Woningen staan gemiddeld slechts zes weken te koop voor er een akkoord is, blijkt uit cijfers van Dynamis, koepelorganisatie voor vastgoedondernemers.

In vergelijking met het afgelopen jaar, is een huis gemiddeld een week eerder verkocht. Zwolle scoort hierbij op plek 1. Hier is de verkoop het allersnelst met een verkoopbord dat maar drie weken in de tuin staat.

De gemiddelde verkooptijd voor een huis is 42 dagen en de mediaan voor Nederland is 307.000 euro. Bij een appartement is de mediaan 3525 euro per vierkante meter, bij een woonhuis is dat 2550 euro per vierkante meter.

Bron: RTL Nieuws

15 augustus 2019 Meer
Nieuwe sociale huurwoningen in Zwolle

In Breezicht- Zuid in Zwolle worden binnenkort 39 duurzame sociale huurwoningen gebouwd, vlak bij de Miligerplas. Woningcorporatie Woningstichting SWZ zal hier gloednieuwe huizen gaan realiseren.

Aan de ‘Rand’ van het deelgebied Breezicht-Zuid komen 26 woningen en aan ‘Wadi’ komen er 11 woningen. De huizen zullen allemaal zeer goed geïsoleerd worden en voorzien van balansventilatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Hierdoor zullen de woningen zo duurzaam mogelijk zijn.

Op dit moment worden de plannen voor de woningen en het gebied verder uitgewerkt. Voor nu zal staat de start gepland voor het vierde kwartaal van 2019.

Bron: Indebuurt Zwolle

01 augustus 2019 Meer
Woningmarkt in Oost-Nederland koelt langzaam af

De huizenmarkt in Oost-Nederland lijkt weer iets af te koelen. De makelaarsvereniging geeft aan dat in het 2e kwartaal van 2019 de gemiddelde verkoopprijs van een huis met ruim 7 procent is gestegen. Er zijn duidelijke verschillen in de gemiddelde aankoopprijs te zien in Oost-Nederland. In de regio Zwolle kost een koophuis gemiddeld 275.000 euro. 

In veel regio's lijkt de woningmarkt nu af te koelen: de prijzen stijgen minder hard, het aanbod neemt toe en er wordt meer verkocht. In Lelystad en omgeving is het aantal verkochte huizen het hardst omhoog gegaan, in Zwolle is dit juist met 15 procent afgenomen. De makelaarsvereniging noemt het algemene beeld van de woningmarkt positief, maar de krapte is nog steeds groot. 

Bron: De Stentor

18 juli 2019 Meer
Zwolle gaat voor 20.000 huizen in 20 jaar

Zwolle is een erg populaire stad en blijft maar groeien qua inwoners. Maar door de groeiende stad wordt het erg lastig om voor starters en middeninkomens een betaalbare woningen te vinden. Deze groep moet steeds vaker uitwijken buiten de stad vanwege de schaarste en de huizenprijzen. 

Om deze redenen moet de stad Zwolle inzetten op 20.000 extra woningen in de komende 20 jaar. Dit bepleit een werkgroep namens de Zwolse woningbouwpartij.

Taskforce Versnelling Woningbouw stelt dat er zeker mogelijkheden zijn om de stad uit te breiden maar dat niet gelijk betekent dat er ook ruimtebeslag groeit. Met name in de schil rondom in het centrum zijn er nog mogelijkheden. Voornamelijk in de hoogbouw. Zo om te voorkomen dat de starters en de middeninkomens straks niet meer in de stad wonen.

Bron: AD

02 juli 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

Grote Kerkplein 14
8011 PK Zwolle

038 - 2001900

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

zwolle@iqmakelaars.nl