Nieuws

Dronten, Harderwijk en Zwolle krijgen miljoenen voor woningbouw

Er wordt 15,1 miljoen euro voor Zwolle, Harderwijk en Dronten vrijgemaakt om met spoed nieuwe woningen te bouwen. Het bedrag is voor bijna drieduizend woningen voor drie verschillende woningbouwprojecten.

 

Het kabinet maakt in totaal 266 miljoen vrij om 45.000 nieuwe woningen te bouwen, voornamelijk met spoed. Het gaat om dertigduizend sociale huurwoningen en achtduizend midden huurwoning waar de focus op ligt. 

 

In Zwolle gaat het om dertienhonderd woningen voor het project langs de Zwartewaterallee aan het begin van 2022. Hierbij krijgt Zwolle 3.366.856 euro van het Rijk. Dit bedrag komt uit een pot van totaal 1 miljard euro die bedoeld is om de woningnood aan te pakken. 

 

Bron: NU.nl

26 maart 2021 Meer
Gerecycled fietspad aangelegd in Zwolle

De gemeente Zwolle heeft in samenwerking met Heijmans Infra een gerecycled fietspad aangelegd van beton. Het gaat om het Hermelenpad bij Berkum in Zwolle. 

 

Het fietspad is aangelegd door Heijmans. De gemeente ziet het dan ook als proef en de eerste stap naar circulaire fietspaden. Het stuk wat is aangelegd is zo’n negentig meter lang en ligt aan het einde van het pad, die aansluit op het nieuw aangelegde Paderbornstraat. 

 

Volgens de gemeente Zwolle is de winst op het milieu daarmee 35 procent ten opzichte van een 'normaal' betonmengsel. De komende jaren wordt gekeken of het gerecyclede fietspad goed blijft functioneren.

 

Bron: NU.nl

26 maart 2021 Meer
Nieuwbouwwoningen worden betaalbaar en voor starters in gemeente Zwolle

Wethouder Ed Anker gaf op 2 november samen met de projectontwikkelaars het officiële startsein voor de bouw. Wijthmen krijgt namelijk 100 nieuwe woningen erbij. Volgens de wethouder is het hard nodig.

De gemeente Zwolle moest eerst tot een akkoord komen met de projectontwikkelaar want de plannen lagen er al een behoorlijk lange tijd. Inmiddels is er een klap op gegeven en kan de bouw beginnen.

Er worden ongeveer 100 woningen gebouwd om een stuk grond van 4,2 hectare. De woningen zijn speciaal voor starters, ouderen met een levensloopbestendige woning en mensen die willen doorstromen naar een andere woning. Er komt zowel huur-als koopwoning in met diverse prijscategorieen. Er zullen verschillende woningen zijn met onder andere tussen, hoek en 2-onder-1 kap woningen. In het midden komt er een brink. 

 

Bron: indebuurt Zwolle
4 november 2020

12 november 2020 Meer
Starters meer kans op de Zwolse woningmarkt

Voor starters op de woningmarkt kan het de laatste jaren best lastig zijn om een woning te vinden. Doordat de prijzen flink blijven stijgen, is het ook voor mensen met een lager inkomen bijna onmogelijk om in Zwolle een huis te kopen. De gemeente Zwolle komt daarom met een maatregelenpakket. 

De gemeente stelt een aantal maatregelen op samen met bouwers, ontwikkelaars, makelaars, beleggers en woningcorporaties. In samenwerking is er een pakket aan maatregelen samengesteld die bestaan uit:  

-       De koper moet zelf drie jaar in de woning blijven wonen;

-       De woning mag niet direct na aankoop worden doorverkocht;

-       De afspraken tussen de woningmarktpartners om de maatregelen voor heel Zwolle toe te kunnen passen;

-       De regels voor het verbouwen van een woning naar meerdere kleine woningen.

Volgens wethouder Ed Anker is het van belang om inspanning te blijven leveren om te zorgen voor voldoende betaalbare woningen maar dat ze ook betaalbaar blijven. Het moet een aantrekkelijke woonstad zijn voor iedereen. Ook starters en mensen met een lager inkomen moeten een goede woning kunnen vinden in Zwolle. Er moeten daarom extra woningen worden gebouwd. 

Bron: Indebuurt Zwolle

15 oktober 2020

21 oktober 2020 Meer
Starters kunnen een woning kopen in Zwolle

Er komen extra maatregelen om starters en mensen met weinig geld een kans te bieden op een woning. Samen met bouwers, ontwikkelaars, makelaars, beleggers en woningcorporaties heeft de gemeente Zwolle afspraken gemaakt. Deze afspraken moeten zorgen dat daardoor starters en mensen met laag inkomen weer een woning kunnen kopen.

Om de krapte op te lossen, komt er een zelfbewoningsplicht voor alle nieuwbouw in Zwolle. Het gaat om koopwoningen met een prijs tot 260.000 euro en huurwoningen tot 850 euro. De koper/huurder is verplicht om minimaal vijf jaar zelf in de woning te wonen. Daarna is hij/zij verplicht het te verhuren/verkopen aan iemand die er zelf gaat wonen. 

Bron: Zwolle.nu

20 augustus 2020 Meer
Ultiem vakantiegevoel gecreƫerd in Zwolle

Zwolle krijgt compleet haar eigen vakantiegebied. VanWonen ontwikkelt 81 woningen in Duinzijde, om de hoek bij de Milligerplas. Dit grenst direct aan het duingebied. De nieuwe woningbouw krijgt de naam Breezicht. 

Het zal aan de noordzijde van Stadshagen zijn, grenzend aan de Mastenbroekenpolder en Milligerplas. Hier komt natuur, water en het duingevoel samen. Gelukkig ligt de drukte om de hoek want de wijk ligt aan de rand van Zwolle. 

Geïnteresseerde worden in de eerste fase van het proces gevraagd naar suggesties en behoeftes voor wellicht toekomstige bewoners. Zo kan er gekeken worden waar behoefte aan is. Het werkt ook met een puntensysteem. Hoe meer suggesties je biedt, hoe hoger je bonuspunten. Hierdoor heb je meer kans op de toewijzing van een woning.   

Naar verwachting gaan de woning half september in de verkoop. 

Bron: Indebuurt Zwolle

20 augustus 2020 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

iQ Makelaars Zwolle
Grote Kerkplein 14
8011 PK Zwolle

E: zwolle@iqmakelaars.nl
T: 038 - 200 19 00

038 - 2001900

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.