iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Veel nieuwbouwplannen voor Zwolle: dit kun je verwachten

minder dan 1 min.

Terug

Het is inmiddels geen geheim meer dat de woningmarkt met enorme krapte kampt.  In Zwolle, en vele andere steden in Nederland, blijft het voor veel mensen lastig om geschikte woonruimte te vinden. Gelukkig maakt de gemeente wel plannen om dit tegen te gaan, in de vorm van meerdere grote nieuwbouwprojecten. 

Bouwplannen in het centrum
Onder andere in het centrum van Zwolle gaan in de loop van 2022 meerdere bouwprojecten van start. Zo komt er een gloednieuw complex, 't Handelshuys, op de plek te staan van het huidige pand van Hudson's Bay. Hierin zal ruimte zijn voor zo'n 150 koop- en huurwoningen. Hier vlak naast zullen in de Weeshuispassage nog 122 appartementen gerealiseerd worden. Daarnaast zullen er boven de C&A 68 appartementen komen, en ook aan de Schuttervaerkade gaat gebouwd worden aan ongeveer 100 woningen.

Ontwikkeling nieuwe buurten
Niet alleen in het centrum, maar ook daarbuiten gaan veel nieuwe woningen gerealiseerd worden. Het gaat dan niet alleen om individuele complexen; ook zullen er een aantal vernieuwde buurten ontstaan. De nieuwe buurt Tippe in Stadshagen zal 1250 nieuwe woningen krijgen, en in Breezicht worden zo'n 1140 woningen gebouwd. Ook rondom de Zwartewaterallee vindt een herinrichting plaats, waar ruimte zal komen voor 1300 nieuwbouwwoningen. 

Meer lezen over deze, en een heel aantal andere bouwprojecten? Neem dan een kijkje op de site van de gemeente Zwolle.

Publicatiedatum 31/08/2022

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool