iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Grootste krapte op woningmarkt Zwolle

minder dan 1 min.

Terug

Zwolle heeft tegenwoordig met een van de grootste kraptes van Nederland te maken. De voorspellingen zijn dan ook dat er de komende jaren niets gaat veranderen. Dit komt voort uit een gesprek tussen de gemeente en de zogenoemde Omgevingsvisie, een doorkijk naar Zwolle in 2030. 

 

Er zijn natuurlijk verschillende plannen om de krapte tegen te gaan. Inwoners van Zwolle betwijfelde of Zwolle überhaupt nog moest gaan groeien. Zij vinden het vooral prettig dat Zwolle niet zo groot is. Volgens inwoners heerst er namelijk nog de menselijke maat en is groen altijd dichtbij. Daarnaast mag een te grote groei ook net ten koste gaan van de prettige leefbaarheid, klimaatbestendigheid en de identiteit van de stad. 

 

Volgens de gemeente wordt er niet gebouwd om Zwolle groter te maken maar om de krapte tegen te gaan. ‘We gaan dit tekort weg werken en daarvoor tot 2030 jaarlijks 1000 woningen bijbouwen.’ Er komen dus woningen bij in Zwolle, vooral in Stadshagen en in een aantal grote ontwikkelprojecten in de bestaande stad, zoals de transformatie van de spoorzone. Meer woningen, betekent automatisch meer inwoners, meer Zwollenaren.’

 

Daarnaast zal Zwolle ook hoger gaan door meer woontorens te bouwen. 

 

Bron: Zwollenu.nl

21 augustus ’21

Publicatiedatum 01/09/2021

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool